donderdag 31 december 2015

Karaoke “Oekraïne” of “Ei warum, Ei darum!”

Zoals de titel aangeeft gaan we vandaag over de muziek praten.

In Oekraïne kennen we een heel oude mop dat een beetje aangepast ongeveer zo klinkt:
  •          Wat vindt je van de zang van Luciano Pavarotti?
  •           Verschrikkelijk!!!
  •           Hoezo?
  •           Heb Joost gisteren in de karaoke bar horen Pavarotti zingen… Verschrikkelijk!!!

Daarom ga ik vanaf nu het anti-associatie referendum een Karaoke “Oekraïne” noemen. Waarom? Omdat de #anti-asso campagne wordt door de mensen geleid die #geenreet van Oekraïne weten en omdat de informatie over Oekraïne en associatie wordt vals gezongen. Zelfs de soundtracks worden door de niet-Oekraïense componisten geschreven.

Wat bedoel ik hiermee?  Als je bewust door de berichtgeving van de #anti-asso’s gaat (GeenStijl artikels, tweets van Thierry Baudet en de andere pratende koppen van rechte populisten), probeer eens een bron vinden dat een beetje in de beurt van de evenwicht komt. Nope, je ziet alleen zwarte en negatieve berichten dat uit allerlei rare bronnen worden opgepikt zoals “journalist” Kornilov die direct met de Putinse ideologen verbonden is (lees mijn stuk over Operatie “Debielisatie”), twitteresse Nedoukrainka (vertaald: Unter-Oekraïense) wat regelmatig fakes en leugens van de Russische hybride oorlog verspreidt, “Russia Today” wat een van de beroemdste Russische propaganda bronnen is en de andere pseudo-wetenschappers en vreemde nieuws outlets die moeilijk te trasseren zijn. Originele Oekraïense bronnen van de regering of de bekende Oekraïense journalisten, Nederlandse of andere journalisten die toch wat evenwicht proberen te brengen? Nee hoor, die bestaan alleen als ze iets negatiefs over huidige situatie in Oekraïne hebben te vertellen. Ah, sorry, er is ook tegenwoordig “Hun man in Oekrainistan”, de enige die naar Oekraïne überhaupt geweest is. Maar zijn karaoke repertoire is ook niet veelzijdig. Dezelfde dramatische zang over extreeeeeem-ultra-rechtse-nazi’s, het-wil-maar-niet-lukken, criminaliteit-corruptie-oorlog, pseudo-regering en ga zo door. Lees maar willekeurig een Russische krant of kijk de Russische TV voor de grap. Dezelfde music, dezelfde worden. Nee, ik suggereer niks. Maar deze karaoke ensemble klinkt heel goed op elkaar afgestemd voor degene die bredere Oekraïense muzikale repertoire kent.

Let ook even op dat de #anti-asso ensemble zingt helemaal niet meer over associatie verdrag. Who cares wat het oplevert en welke voor- en nadelen erin verborgen zijn. Wat maakt het uit dat het de handel moet bevorderen en de corruptie helpen bestrijden? Je moet alleen het karaoke “Oekraine” horen, liefts nog meezingen. Het is te complex voor jou om te begrijpen, gewoon lekker meedoen!

Operatie “Debieliesatie” is op volle toeren dus en de enige wat je moet doen is karaoke “Oekraïne” zingen. “Wenn die Soldaten Durch die Stadt marschieren…” Niet nadenken, niet analyseren, zingen jij!!! “…Öffnen die Mädchen Die Fenster und die Türen… Ei warum, Ei darum!”

En dan dit op de #anti-asso’s website: “Nu het referendum eenmaal een feit is, wil GeenPeil aan niemand opdragen wat ze moeten stemmen zolang het “nee” is.

Tot de volgende muzikale sessie.

Hoogachtend,

Sieske Piskema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten